Top 7 prednosti nove PVC stolarije

Ulaganjem u novu stolariju ostvarujete

trajnu uštedu energije!
September 6, 2016
Kada je vreme za zamenu stolarije?
December 9, 2016
Zamena stolarije je proces, ali i ulaganje, koje zahteva istraživanje i donošenje odluke o zameni starih prozora i vrata.
U ovom članku donosimo kratki presek top 7 prednosti zamene stare stolarije.

 

 

1. Veće energetske uštede – manji računi za grejanje i hlađenje

 

PVC i ALU stolarija ima vrhunske izolacijske karakteristike. Drugim rečima, PVC ili ALU prozori i vrata bolje ‘odvajaju’ unutrašnjost vašeg doma od ekstremnih spoljnih temperatura. U hladnim zimskim danima toplinu zadržavaju unutra, a u vrućim letnjim danima ostavljaju je van doma. Dobre izolacijske karakteristike za sobom povlače i niže energetske troškove, jer će se za grejanje i hlađenje doma utrošiti znatno manje energije i to u svim godišnjim dobima.

 

2. Brzi ‘makeover’ vašeg doma

 

Stari prozori i vrata, osim što nisu energetski efikasni, često mogu narušavati i estetiku vašeg doma. Zamenom stare stolarije u kratkom ćete roku osvežiti izgled vašeg doma – iznutra i spolja. Pogotovo jer možete odabrati više od 40 različitih boja i tekstura prozora, koji ne moraju nužno biti isti iznutra i spolja. Unesite promene u vaš životni prostor!

 

3. Više prirodnog svetla, plus UV zaštita

 

Novi PVC ili ALU prozori i vrata mogu imati uže okvire i veću staklenu površinu, a to znači da propuštaju više prirodnog svetla u vaš dom. Osim toga, UV zaštitni sloj na staklenim površinama zaštiti će vaš nameštaj, zidove i podove da ne poblede i tako će im produžiti ‘rok trajanja’.

 

4. Redukcija buke

 

Živite u bučnom kraju ili vaš prozor gleda na prometnu ulicu?

Neka vaš dom postane oaza mira, u kojoj se možete opustiti bez spoljašnjih uticaja – predlažemo da razmislite o zameni starih prozora s novom, ALU ili PVC stolarijom. Ako je pravilno postavljena, nova stolarija značajno smanjuje buku spolja i povećava privatnost vašeg doma.

 

5. Lako održavanje

 

Moderni prozori dizajnirani su i konstruirani tako da njihovo održavanje bude što lakše. Zaboravite na bojenje prozora zaštitinim lakom svakih nekoliko godina – PVC ili ALU prozore dovoljno je povremeno prebrisati mekanom krpicom i mlakom vodom.

 

6. Sigurnost doma

 

Novi prozori i vrata pružaju viši stepen sigurnosti za vaš dom pa ih, za razliku od starih prozora, nije lako razvaliti. Novi su prozori izrađeni od modernih materijala, kao što je PVC ili aluminijum, zbog čega nude mnogo veću sigurnost i zaštitu od nasilnog otvaranja. Profili se dodano ojačavaju čeličnim pojačanjima na ključnim delovima, a višeslojne staklene ploče smanjuju mogućnost nastanka otvora na mestu loma stakla. Uz nove prozore, znaćete da je vaš dom siguran i kada vi niste kod kuće.

 

7. Očuvanje prirode

 

Čak i ako ‘ne verujete’ u globalno zagrevanje  i efekat staklene bašte, zamena starih prozora i vrata s novom, energetski ufikasnom stolarijom može imati pozitivan efekat na okolinu. Koristeći manje energije za grejanje i hlađenje, zahvaljujući izolacijskim karakteristikama, znači da trošite manje prirodnih resursa, a shodno tome smanjujete i vreme potrebno za preradu istih, proces koji je takođe često štetan za prirodnu okolinu.

 

Zamena prozora i vrata nudi mnoge dugoročne prednosti koje poboljšavaju kvalitet vašeg života, ali i smanjuju vaše račune.

Želite više informacija o PVC stolariji?

Potražite ih na našem sajtu. U slučaju da  imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite, rado ćemo pomoći!