Komarnici – Efikasna zaštita od insekata

Prolećna PVC generalka
April 10, 2017
JESEN STIŽE! PRIPREMITE VAŠ DOM
September 1, 2017

Komarnici

—————

Do sada se trošili novac na kupovinu različitih hemijskih sredstava koja  treba da zaštite Vas i Vaš dom od dosadnih i napornih insekata.

Budimo mudiriji ovog leta, nabavimo efikasniju i dugotrajniju zaštitu od insekata i rešimo ih se zauvek. Svoj dom, kuću za odmor ili poslovni prostor zaštitite – komarnicima.

 

Najdjelotvornija zaštita od insekata su komarnici, budući da fizički sprečavaju njihov ulazak u Vaš dom. No, komarnici su ujedno i dugoročna zaštita pred komarcima, muvama i drugim napasnicima, pa su stoga komarnici i jeftiniji od ulaganja u hemijska sredstva. O štetnim efektima istih sredstava da i ne pričamo (koliko god na ambalaži tvrdili suprotno).

 

Komarnici u stvari predstavljaju mrežu od staklenih vlakana koji će u potpunosti sprečiti ulazak insekata, ma koliko sitni oni bili, u prostorije gde živite ili radite i gde ćete i danju i noću biti sigurni od najezde svih vrsta insekata. Oni su dostupni u raznim bojama tako da neće narušiti spoljašnji izgled Vašeg doma. Neće omesti pogled kroz prozor na kojem su postavljeni, a prostorijama u Vašem domu osiguraće punu prozračnost tokom celog dana. S komarnicima ćete dakle, uživati punu zaštitu i to na ekološki potpuno primeren način!

komarnici pvc montaža

Izrađujemo komarnike koji su visokog kvaliteta i koji će se savršeno uklopiti u dizajn vaše stolarije.

Ne samo da predstavljaju idealnu zaštitu Vašeg stambenog prostora, već ćete se ugradnjom komarnika efikasno reštiti insekata u kući, poslovnom prostoru, ugostiteljskim objektima – restoranima, menzama i objektima brze hrane. Komarnici su idealna zaštita od insekata i u zdravstvenim objektima, sportskim dvoranama i drugim objektima koji moraju ostati potpuno prozračni.

 

Montaža komarnika laka je i jednostavna, kao i njihova upotreba i održavanje. Komarnici se naime, mogu postaviti i na već ugrađenu stolariju, a dimenzijama i vrstama mrežica mogu se prilagoditi baš svakom objektu.

 

Zavisno od Vaših potrebama, možete izabrati između tri osnovne vrste komarnika – fiksnih i rolo i plise (za vrata) komarnika.

 

Fiksni komarnici

su rešenje za prozore, lako se postavljaju na spoljnu stranu prozora ili vrata, a mogu se brzo i jednostavno skinuti nakon završetka sezone, uobičajeno u kasnu jesen, kada nestaje pretnja od insekata.

Rolo komarnici 

omogućavaju potpuno nesmetani pristup spoljnoj strani prozora, kako biste na primjer, zalili cvijeće na prozorima. Za razliku od fiksnih, rolo komarnici se mogu spuštati i dizati, a na kraju sezone jednostavno se mogu ukloniti i  pospremiti. Rolo komarnici idealno su rešenje i za balkonska kao i  stražnja vrata, budući da efikasno štite a pritom ne umanjuju njihovu funkcionalnost.

Plise komarnici

nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korišćenja i od strane dece, da budu otvoreni u bilo kom položaju. Upravljanje ovim komarnicima može biti horizontalno i vertikalno, a otvaraju se i sa spoljašnje i unutrašnje strane. Mrežica se slaže u paket i otvara se kao harmonika što čini ovaj komarnik praktičnim, jer ne iziskuje dodatni prostor za komarnik prilikom otvaranja i zatvaranja. Mreža je plisirana i napravljena je od kvalitetnog materijala, koji ima visoku propustljivost vazduha i svetlosti. Pri tom se ne oštećuje svakodnevnom upotrebom, otporna je na sve vremenske prilike, UV zrake i koroziju i nije zapaljiva. Ova mrežica je dodatno ojačana nitima velike izdržljivosti, što je čini stabilnijom i otpornijom na jake udare vetra. Mreža je obično sive ili crne boje. Lako se održava i dugog je trajanja.
Oni će dakle, najbolje i trajno zaštititi Vaš dom od komaraca i drugih neugodnih insekata, i to na potpuno ekološki način – bez upotrebe hemikalija. Stoga je jednokratno ulaganje u komarnike ipak najisplativije, jer će komarnici dugi niz godina zadržati svoju punu funkcionalnost i efikasno Vas zaštititi od neugodnih insekata.

 

Povezani tekstovi: Pročitaj više…

 

Pratite našu FACEBOOK STRANICU!