JESEN STIŽE! PRIPREMITE VAŠ DOM

Komarnici – Efikasna zaštita od insekata
July 20, 2017
PVC MONTAŽA POKLANJA KOMPLETNU STOLARIJU ZA VAŠ DOM
May 19, 2020

Jesenja do to lista za Vaš dom.

 

Godišnji odmori su gotovi, škola i radne obaveze kreću ispočetka. Početak jeseni deo je ozbiljne vremenske transformacije. U početku su jutra i večeri sve hladnija, a ubrzo je i dan sve kraći, a noć sve duža. Odjednom, sve više slobodnog vremena provodimo kod kuće, na ugodnom i toplom.

Kako bi ova tranzicija prošla što lakše, počnite se polako pripremati već danas. Donosimo kratku listu, koja će pomoći vaš dom pripremiti za nadolazeću, hladniju, sezonu.

 

Topli prekrivači svuda

Došlo je vreme da laganu posteljinu zamijenimo toplijim komadima i iz ormara izvučemo jorgane i tople pokrivače. Topli ugođaj iz spavaće sobe lako možemo preneti i u ostatak doma. Dovoljno je na kauče i stolice dodati jastučiće presvučene u toplije presvlake, poput vune, baršuna ili imitacije krzna. A dodavanjem debljih zavesa i/ili masivnog tepiha, dodatno ćemo utopliti prostoriju.

 

Dihtovanje vrata i prozora

Stalno osjećate promaju, iako su svi prozori i vrata zatvoreni? Ako imate stare prozore koji ne dihtuju dobro, ovo može biti čest slučaj. Bacite se u akciju i izolirajte ih, prije nego krenu hladni vetrovi i hladnoće. Sami ih možete zadihtovati  sunđerastom ili gumenom samoljepljivom trakom i na taj način kratkoročno smanjiti protok hladnog vazuha. Ako pak tražite dugoročnije rešenje, razmislite o zameni stare stolarije novim PVC prozorima i vratima. Kada promaja nestane, možete bezbrižno pijuckati čaj ili kafu uz prozor.

 

Organizujte ormare

Hladniji dani znače i slojevito oblačenje mnogo toplije odeće nego zadnjih nekoliko meseci. Napravite veliku reorganizaciju ormara – odeću koji uzastopno niste nosili već nekoliko sezona poklonite. Napraviti ćete više mesta u ormaru, a ujedno nekoga i usrećiti. Letnu odeću maknite s puta, a na dohvat ruke stavite toplije komade, poput udobnih džempera.

 

“Zagrejte” trem

Letnje ležaljke lako se mogu transformisati u toplije mesto za odmor. Dovoljno ih je “presvući” u topliju tkaninu ili jednostavno dodati vunene prekrivače, u koje ćete rado zavući noge, dok čitate knjigu. A dodatno će vas zagrejati i mirisne sveće

 

——————————————————————————————————————————————————

PVCmontaža – brinemo o vama već 35 godina

Kompletnu ponudu pogledajte na:
http://pvcmontaza.com/ponuda/

Save Maškovića 3. (Zgrada Dinara)
#Beograd #Voždovac

Za detaljnije informacije pozovite naš Call centar:
+381 60 3568576
+381 11 7704826